Welcome to the forums!

Our encouraging community is a dedicated resource for innovators everywhere.

Learn about industry trends, common questions,
and stay informed of the latest happenings at Edison Nation.

uploading video attachment files.

kiskom's Avataree_badge

New product search, I am having difficulty uploading my proof of concept video. Is anyone else experiencing problems tonight? Also, does the video still need to be under two minutes? I went over by 5 seconds. However, I tried to upload an old video that I know was under two minutes, and it still won't work. Thank you for any assistance. 

posted    Report this topic
Reply
psinventor's Avatargold

I usually up load to youtube UNLISTED and add it to the part where it says website

williamj
posted    Report this post
estrella37's Avatargold

I don't know if it's still the case, but if I remember correctly, your videos also need to be under 100 MB.

Are you uploading from a computer or a phone? Perhaps you could try uploading from a different device and see if it works?

posted    Report this post
kiskom's Avataree_badge

Thank you Jim and C.R,

I am using video camera. May have to re-do video.

posted    Report this post
kiskom's Avataree_badge

Video uploaded successfully, I believe the problem was on Edison nation's end.

Darlene Batrowny
C. R.
williamj
Rodney Goodrich
posted    Report this post
wonderweight's Avatar

Yes- I have tried uploading 1 minute videos for latest search, multiple times and still NOTHING! Had to call EN and directed to send email. :(

posted    Report this post
dljinnovations's Avatargold

One thing I've found to be true is that sometimes you just have to be willing to wait a while.  There have been times when I've tried to load a video, and it just didn't seem to be working.  I kept stopping the process and restarting it.  Then I tried to start the process and just let it run its course.  I walked away from the computer to do something else, and when I came back, voila it had finally uploaded.

C. R.
williamj
posted    Report this post
kabuj's Avataree_badge

Ditto what Derek said. This just happened to me with my last minute EE submission this past Monday evening. I waited and it worked.

C. R.
williamj
posted    Report this post
psinventor's Avatargold

The EN submission page does not let me attach photos from my desk top mac computer. I have to email the photos to myself, open them up from my phone, go to EN submission from the cell and they attach. 

posted    Report this post
mrsantonio's Avatargold

@Jim, I have a Mac too. I find I can't upload using Safari, but if I use Firefox, no problems. I think there is an interface problem with Safari and EN. I emailed them a ways back when I had problems and they told me that it looked like a safari issue. Maybe it was never fully rectified?

C. R.
posted    Report this post